blog

Istra proglašena vinskom regijom godine

Munskänkarna, jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu s ukupno više od 25.000 članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017. godine!

Ranijih godina vinskim regijama proglašene su bile donja Austrija, Montsant i Priorat u Španjolskoj, Napa i Sonoma u SAD-u.

Zbog klimatskih posebnosti, prekrasnog krajolika i iznimnih vina koje proizvodeistarski vinari, Istra se nametnula kao logičan izbor za vinsku regiju godine.

2016. godine Istra je svrstana u top 10 najboljih vinskih destinacija Europe, novo priznanje još je jedna potvrda kako je istarska vinska scena jedna od najpopularnijih vinskih regija.

Prirodna bogatstva i vrhunska ponuda odličan su preduvjet za brendiranje Istre u smjeru utjecajne top eno gastronomske destinacije.

Prilikom preuzimanja grba Munskänkarna, Nikola Benvenuti predsjednik Vinistre, istaknuo je:

Dobiveno priznanje izuzetna je nagrada svim istarskim vinarima i prilika da se predstave na tržištu Švedske. Treba napomenuti kako mišljenje udruge Munskänkarna utječe na uvoz vina, ali i kreiranje vinske scene u Švedskoj i susjednim zemljama.

Zahvaljujući ovom priznanju, sljedećih godinu dana, a zasigurno i nakon toga, Istru će posjetiti značajan broj gostiju iz Švedske. Tom prilikom, posjetit će istarske vinarije, proći naše vinske ture, a naravno, sve to benefit je i za naše ugostitelje, hotelijere, prijevoznike i sve druge subjekte na našem području.

Uvjereni smo da je ovo novi početak otvaranja Istre prema tržištima sjeverne Europe. Svakako treba naglasiti kako su ovi rezultati došli kao posljedica velikog rada i zalaganja, ulaganja u edukaciju naših istarskih vinara, a sve kako bi se podigla kvaliteta proizvodnje vina.

Proglašenje Istre, vinskom regijom godine dostojna najava je Vinistre 2017 koja će se od 12. do 14. svibnja održati u Poreču.

(Foto: guliver / thinkstock)

izvor: punkufer.hr

Café Sjedi 5
Novo mjesto s vrhunskom kavom, finim vinima i jednostavnom klopom. Naše kave su u bojama, a vino i kruh + namazi naša specijalnost.