Array ( [color_scheme] => crimson )
Ekipa

Dobrodošli, posjetite nas u Ulici Ivana Tkalčića 84, bit će nam čast ugostiti Vas.

Andrej Gržančić, vlasnik kafića

IMG_8122novo

Rodom sam iz Lovrana, ali zbog posla, prijatelja i ljubavi ostao sam u Zagrebu. Od svojih 25 godina, gotovo pola sam proveo kao ugostitelj. Sjećam se se svojih prvih radnih dana u osnovnoj školi dok sam po gradu dijelio letke, pa zbog dobro obavljenog posla, dobio priliku i posluživati ljude. I tu je počela moja ugostiteljska priča. Svaka sezona mi je bila rezervirana za posao, a plažu i more sam gledao s terasa svojih lokala. Prije tri godine sam postao voditelj restorana Val u Mošćeničkoj Dragi. Kada sam odlučio da mi je dosta sezonskog posla, trajno sam se zaposlio u Zagrebu u restoranu Lanterna na Dolcu. Završio sam Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te kasnije se specijalizirao stručnom obukom za vinskog konobara – sommeliera. Kratko vrijeme sam išao raditi u sezonu u Češku. Veliko iskustvo za mene u potpuno novom gradu, novoj zemlji i području gdje ne znam apsolutni ništa njihovog jezika. Saznao sam da pivo toče potpuno suprotno od nas i da je najvažnije da piva ima što više pjene.

Baš kao i ja, svi vole moj posao. Jedini je problem što kad prijatelji idu van, ja se mogu priključiti tek oko ponoći. Ali se nitko ne buni kada prijatelje pozovem na večeru kod sebe u restoran.

Najviše me vesele napojnice. Šalim se! Najbolji dio mog posla su reakcije gostiju. Izvanredan je osjećaj kada gostu preporučim piće ili jelo, prema vlastitoj ideji što bi mu se moglo svidjeti, a on bude jako zadovoljan. U poslu uvijek upoznajem nove ljude iz različitih zemalja i tako dodatno obogaćujem svoja znanja engleskog, češkog, njemačkog i talijanskog jezika.

Ne volim govoriti da je otvaranje kafića moja životna želja, jer ako pitate bilo kojeg konobara u svom kvartu, reći će vam isto. Ali meni se ovime stvarno ostvarilo sve ono što sam očekivao. Kafić koji je u potpunosti nastao uz pomoć mojih prijatelja s detaljima ručno izrađenima i nacrtanima, kafić koji spaja moj omiljeni materijal drvo, ali i rodnu Istru i Zagreb u kojem trenutno živim. Sjedi 5 je prilika da svima u Zagrebu pokažem koliko Istra ima dobrih vina, maslina, sireva, piva, tradicije i recepata koje bi trebali svi probati.

EJ2A7928